Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор. Това коментира

...
Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор. Това коментира
Коментари Харесай

Карадайъ: Имало политическо влияние, видите ли, от Борисов, казал Гешев. Моля да говорим с факти!

Оставката на основния прокурор Иван Гешев е персонален избор.

 

Това разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и съобщи, че упования по тематиката не е имал.

" Когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от Конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална. Не става въпрос за лични оценки ", съобщи Карадайъ.

 

„ Онова, което вие няколко години се пробвате да вършиме като интерпретация когато Движение за права и свободи има някаква позиция, очевидно създава такива резултати. Движение за права и свободи, обърнете се обратно и погледнете, когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, при нас постоянно позицията е била кардинална и постоянно сме се опитвали да подредим тематиката според конституцията “, обърна се той към медиите.

„ Има си способени органи, има разделяне на управляващите. Всеки орган да си поеме отговорността “, безапелационен е той.

„ Обикновено някои от вас, които са се опитвали да вършат внушения в публиката, са се опитвали тези кардинални позиции да ги персонализират. Явно пък някои от персоните са ги възприели не като кардинални позиции в отбрана на държавността, а персонално. Тук не става въпрос за лични оценки. Нашата оценка в съответния случай добре я знаете – казахме, че има способени органи. Ние сме тези, които би трябвало да създадат правосъдната промяна, включително и с промени в Конституцията “, счита още той.

„ Оставката е персонален акт. Когато аз ще депозирам или пък няма, изборът е персонален. По тази тематика - толкоз “, добави още Карадайъ.

Той съобщи, че обвързване е на основния прокурор, според правилника на Народно събрание, от време на време да се явява в комисията по правни въпроси, и в зала в Народно събрание за чуване.

„ Имало политическо въздействие, видите ли, от Борисов, споделил Гешев. Колеги, дано приказваме обстоятелства “, сподели още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР